Építészeti tervezés, műszaki ellenőrzés, energetikai tanúsítás.

Blog

Első találkozás az építész tervezővel – így készüljön fel rá!

Első találkozás az építész tervezővel – így készüljön fel rá!

Az, hogy otthona megtervezését profi szakemberre bízza, korántsem jelenti azt, hogy Ön hátradőlhet, és semmi teendője. Ahhoz, hogy újonnan épülő ingatlana ténylegesen passzoljon igényeihez és anyagi lehetőségeihez, nem árt, ha néhány szempontot mérlegel az első megbeszélés előtt.

A helyiségek méretének és mennyiségének meghatározása

Nem arról van szó, hogy az építész nem tud iránymutatással szolgálni az ideális elosztást illetően, de az egyéni preferenciák nagyban befolyásolják a négyzetméterek alakítását a családi ház tervek elkészítése során, figyelembe véve, mennyi és mekkora szoba kialakítása szükséges a családtagok számának, ill. kényelmi szempontjainak megfelelően.

Tipp: Vessen néhány pillantást az interneten és/vagy szaklapokban található, berendezést is feltüntető tervrajzokra! Ezek remek útmutatóul szolgálnak, mert segítségükkel könnyebb elképzelnünk, hogyan festene az adott helyiség élőben, saját bútorainkkal és berendezési tárgyainkkal, és ezeket mérlegelve módosíthatók a szobaméretek. Ugyanakkor merjünk elrugaszkodni a megszokottól is, gondolatmenetünket ne feltétlenül egy-két meglévő berendezési tárgy alakítsa ki.

Adjon teret elképzeléseinek!

Természetesen az otthon elsődleges célja az, hogy lakói komfortosan érezzék magukat benne, de ajánlatos némi figyelmet szentelni a berendezésnek is, legfőképpen akkor, ha nagy méretű holmiknak is helyet kívánunk szorítani – ide sorolhatók a méretesebb sporteszközök éppúgy, mint egy kényelmes jakuzzi vagy a nappaliba megálmodott rusztikus tömörfa-bútorok.

A telek sajátosságai

Sokan hajlamosak a lázas tervezgetés közepette megfeledkezni a külső környezet befolyásoló tényezőiről, mint a megvásárolt telek mérete, az ideális tájolás meghatározása (annak alapján pl. hogy melyik helyiséget melyik napszakban érje napfény, mennyire zavaró az utcáról beszűrődő zaj), a telken meglévő kert, gyümölcsfák vagy más növényállomány megőrzése stb. A felsoroltak együttesen és külön-külön is fontos szerepet játszanak a családi ház terveinek megalkotásában, amit már első körben fontos megvitatni a megbízott építész tervezővel.

Bátran mondja el, vagy akár vesse papírra elképzeléseit, vágyait, minden megosztott információ segíti a tervező munkáját! Ügyfeleim néha azt gondolják, hogy az általuk készített rajz túl egyszerű, kezdetleges, ezért félve mutatják meg, de tapasztalatom szerint ezek a vázlatok sokat segíthetnek a megfelelő alaprajz kialakításában.

Amennyiben konkrét kérdéssel fordulna hozzánk, vagy csak szeretne több információhoz jutni a tervezés szempontjairól, keressen minket bizalommal elérhetőségeink egyikén!

 

Küldjön nekünk üzenetet!

Youtube csatornánk

Néhány további referenciánk - 3D látványtervek videón.

Youtube csatornánk

építész tervezés

Háztervezés Fehérvár

8000 Székesfehérvár, Ősz u. 2.

0670-3655-038

info@haztervezesfehervar.hu

Hétfő - Péntek: 8:00 - 17:00

Minőség, megbízhatóság

Építészmérnöki tervezés, tervezői művezetés és műszaki ellenőrzés, valamint épületenergetikai szaktanácsadás és energiatanúsítás.