Építészeti tervezés, műszaki ellenőrzés, energetikai tanúsítás.

Teljes körű felmérés, szakmai tanácsadás

Épület felmérés, műszaki tanácsadás

Épület felmérés, műszaki tanácsadás

Az otthonteremtés előbb vagy utóbb mindenki életében kiemelkedő szerepet kap, és a személyes preferenciákon túlmenően fontos gazdasági és szakmai tényezőket is szükséges figyelembe venni ahhoz, hogy hosszú távra megalapozhassunk egy harmonikus, biztos hátteret. Éppen ezért tanácsos megbízható szakember bevonásával belefogni az ingatlanügyletekbe – legyen szó új ingatlan vásárlásáról, építéséről vagy éppen felújítási/átépítési munkálatokról. Tapasztalt építész tervező csapatunk készséggel áll rendelkezésére!

Háztervezés Fehérvár – ha szakértő segítség kell

Az emberek zöme, ha autót készül venni, magával viszi egy autószerelő ismerősét is, hogy a szakember felhívja figyelmét a jármű esetleges meghibásodásaira, amelyek felett a laikus szem átsiklana. Túlzás nélkül állítható, hogy az építkezés, ill. a lakásvásárlás életünk egyik legnagyobb befektetése, sokan mégis anélkül vágnak bele az ügyletbe, hogy kikérnék az ingatlanról egy hozzáértő mérnökember szakmai véleményét.

A műszaki tanácsadáson és az épületfelmérésen tehát nem éri meg spórolni, hiszen szakértő vélemény hiányában a későbbiekben komolyabb hibákra, károkra is fény derülhet, melyek már nagyobb kiadásokat vonhatnak maguk után.

Segíthetünk Önnek is?

Ajánlatkérés

Mire fordítsunk kiemelt figyelmet az ingatlan megvásárlása/felújítása előtt?

Ha felújítási szándékkal vásárlunk ingatlant, az épület tartószerkezeteinek állékonysága, stabilitása az alapvető fontosságú. A családi ház tartószerkezetei (alaptest, falazatok, födém, tetőszerkezet stb.) az épület költségeinek nagyságrendileg a 40 %-a. Ha ezek a szerkezetek is cserére, javításra szorulnak a felújítandó épületben, a felújítási költségeink vetekedni fognak egy új épület építésének az árával. Ahhoz, hogy egyáltalán érdemes legyen belevágni a munkálatokba, fontos, hogy a tartószerkezet kellőképpen állékony legyen. A komplett felújítás során az ép tartószerkezeteken felül tehát az épület további szerkezeteit (nyílászárók, burkolatok, tetőhéjalás stb.) célszerű cserélni.

Nagyon fontos - különösen a terepszint alatti épületrésszel rendelkező (alápincézett) családi ház esetén - a vízszigetelések ép, működőképes állapota. Egy vizes falazatú pince utólagos vízszigetelése hatalmas költségeket jelent.

A családi ház felújításnál a komplex gondolkodás alapvető fontosságú. A költségeket úgy kell tervezni, hogy komplett munkát tudjunk végezni. Jól érzékelhető példa erre a külső hővédő burok precíz kialakítása: a méretezett utólagos homlokzati hőszigeteléssel ellátott házunk a padlásfödém hasonló gondossággal kivitelezett hőszigetelése nélkül egy nagy kéménnyé válik – a padlásfödémen keresztül távozik az épület hőveszteségének 30 %-a. Az energetikai korszerűsítésnél tehát a hővédő burok minden elemét érdemes korszerűsíteni: a talajon fekvő padlót, a lábazatot, a homlokzatot, a koszorút, a padlásfödémet stb. az energetikai követelményeknek megfelelően hőszigetelni és korszerű, jó légzárású nyílászárókat beépíteni. Vagy említhetjük az optimális légzárást: például a tetőtér beépítésnél a megfelelő, belső oldali párazáró fólia felületfolytonos kivitelezése nagyon fontos.

Energiatakarékossági szempontokat is fontos figyelembe venni vásárlás előtt. Egy idősebb ház is kiválóan alkalmas lehet családunk számára, de figyelembe kell venni, hogy a hőszigetelés nélküli épületben magasabb rezsiköltségre számíthatunk. Ezért régi építésű házak esetében gyakorta kifizetődőbb a kisebb alapterületű verzió mellett dönteni.

Az épületfelmérés során építész tervező kollégáink alaposan megvizsgálják a kiszemelt épületet, és „rátapintanak azokra az érzékeny pontokra”, melyek a jövőben károkhoz vezethetnek. Kímélje meg magát Ön is a felesleges ráfordításoktól és a későbbi kellemetlenségektől: vegye igénybe szakértő tanácsadásunkat mielőbb!

Segíthetünk Önnek is?

Ajánlatkérés

Youtube csatornánk

Néhány további referenciánk - 3D látványtervek videón.

Youtube csatornánk

Legutóbbi blogcikkeink

építész tervezés

Háztervezés Fehérvár

8000 Székesfehérvár, Ősz u. 2.

0670-3655-038

zsoltepitesz@gmail.com

Hétfő - Péntek: 8:00 - 17:00

Minőség, megbízhatóság

Építészmérnöki tervezés, tervezői művezetés és műszaki ellenőrzés, valamint épületenergetikai szaktanácsadás és energiatanúsítás.

A Háztervezés Fehérvár weboldal cookie-kat (sütik) használ a teljesebb felhasználói élmény és anonim látogatottsági statisztika gyűjtése érdekében.