Építészeti tervezés, műszaki ellenőrzés, energetikai tanúsítás.

Blog

Első találkozás az építész tervezővel – így készüljön fel rá!

Első találkozás az építész tervezővel – így készüljön fel rá!

Tudta, hogy nem kell passzív szemlélőnek lennie háza megtervezésénél? Tervei, vágyai felvázolásával segíthet a szakembernek, és aktívan közreműködhet az otthona megálmodásában. Ha azt szeretné, hogy újonnan épülő ingatlana ténylegesen passzoljon igényeihez és anyagi lehetőségeihez, nem árt, ha néhány szempontot mérlegel már az első megbeszélés előtt.


A helyiségek méretének és mennyiségének meghatározása

Nem arról van szó, hogy az építész nem tud iránymutatást nyújtani az ideális elosztást illetően, de az egyéni preferenciák jelentősen befolyásolják a négyzetméterek alakítását a családiház-tervek elkészítése során, figyelembe véve, mennyi és mekkora szoba kialakítása szükséges a családtagok számának, illetve kényelmi szempontjainak megfelelően.

Tipp: Vessen néhány pillantást az interneten és/vagy szaklapokban található, berendezést is feltüntető tervrajzokra! Ezek remek útmutatóul szolgálnak, mert segítségükkel könnyebb elképzelnünk, hogyan festene az adott helyiség élőben, saját bútorainkkal és berendezési tárgyainkkal, ezeket mérlegelve pedig módosíthatók a szobaméretek. Ugyanakkor lényeges, hogy merjünk elrugaszkodni a megszokottól, és elképzelésünket ne egy-két meglévő berendezési tárgyhoz igazodva alakítsuk ki.

 

Adjon teret elképzeléseinek!

Természetesen az otthon elsődleges célja az, hogy lakói komfortosan érezzék magukat benne, de ajánlatos némi figyelmet szentelni a berendezésnek is. Megtörténhet, hogy nagyméretű berendezési tárgyaknak kell helyet szorítani (pl. méretesebb sporteszközök, jakuzzi, rusztikus tömörfa bútorok).

 

A telek sajátosságai

Sokan hajlamosak a lázas tervezgetés közepette megfeledkezni a környezeti tényezőkről, mint a megvásárolt telek mérete, az ideális tájolás meghatározása (annak alapján például, hogy melyik helyiséget melyik napszakban érje napfény, mennyire zavaró az utcáról beszűrődő zaj), a telken lévő kert, gyümölcsfák vagy más növényállomány megőrzése stb. A felsoroltak együttesen és külön-külön is fontos szerepet játszanak a családi ház terveinek megalkotásában, amit már első körben fontos megvitatni a megbízott építész tervezővel.

Bátran mondja el vagy akár vesse papírra elképzeléseit, vágyait – minden megosztott információ segíti a tervező munkáját! Ügyfeleim néha azt gondolják, hogy az általuk készített rajz túl egyszerű, kezdetleges, ezért félve mutatják meg, de tapasztalatom szerint ezek a vázlatok sokat segíthetnek a megfelelő alaprajz kialakításában.

Amennyiben konkrét kérdéssel fordulna hozzánk, vagy csak szeretne több információhoz jutni a tervezéssel kapcsolatban, keressen minket bizalommal elérhetőségeink egyikén!

Segíthetünk Önnek is?

Ajánlatkérés

 

Youtube csatornánk

Néhány további referenciánk - 3D látványtervek videón.

Youtube csatornánk

Legutóbbi blogcikkeink

építész tervezés

Háztervezés Fehérvár

8000 Székesfehérvár, Ősz u. 2.

0670-3655-038

info@haztervezesfehervar.hu

Hétfő - Péntek: 8:00 - 17:00

Minőség, megbízhatóság

Építészmérnöki tervezés, tervezői művezetés és műszaki ellenőrzés, valamint épületenergetikai szaktanácsadás és energiatanúsítás.

A Háztervezés Fehérvár weboldal cookie-kat (sütik) használ a teljesebb felhasználói élmény és anonim látogatottsági statisztika gyűjtése érdekében.