Építészeti tervezés, műszaki ellenőrzés, energetikai tanúsítás.

Blog

Az elektronikus építési napló megnyitása, a tervek feltöltése

Az elektronikus építési napló megnyitása, a tervek feltöltése

A mai jogszabályi környezetben a 300 m2 alatti családi házak építéséhez egyszerű bejelentési eljárás keretein belül lehet jogot szerezni. A teljes, 11 pontból álló tervanyagot (erről korábbi blogbejegyzésemben olvashatnak) fel kell tölteni az elektronikus építési naplóba. Lássuk, hogyan is zajlik mindez a gyakorlatban!

Az elektronikus építési naplót az építtetőnek kell megnyitnia. Ügyfeleim közül néhányan először idegenkednek az elektronikus építési naplótól, de rövid bemutató után örömmel tapasztalják, hogy nem olyan bonyolult, mint elsőre tűnik. Álljon itt egy bemutató a szükséges műveletekről.

A honlapunkon az Információk menüpontban az Építési e-napló – építész tervek feltöltése részre kattintva új oldalon megnyílik az elektronikus építési napló oldala.

Itt az oldal közepén a » Belépés az Ügyfélkapun keresztül feliratra kell kattintani.

Bejelentkezés az Építési e-napló felületére

A megrendelőnek szüksége lesz ügyfélkapus elérhetőségre, mely otthonról elektronikus úton, vagy okmányirodában igényelhető. Saját ügyfélkapus adatai beírása után az építtető a belépésre kattintva máris a saját e-építési naplójában navigálhat:

E-építési napló ügyfélkapu

A zöld sáv jobb oldalán láthatja a NÜJ számot (Napló Ügyfél Jelszó), melyet minden naplófelhasználó részére automatikusan generál a rendszer első belépésekor.

Első lépésként a felső sorban látható menüből a Saját adatok kitöltése szükséges. Itt meg kell adnia értelemszerűen a kért adatokat.

Második lépésként a menüsorból a Készenlétbe helyezések pontra kell kattintani. Itt a felső, Új e-napló egyszerű bejelentés kérelem benyújtása sorra kell kattintani:

E-építési napló kezelése

A megnyíló adatkitöltő (megjelenésében űrlapra hasonlító) lap kitöltése szükséges:

Adatok megadása

Az építész tervező kitöltendő résznél be kell írni a tervező NÜJ számát. Ezt saját gyakorlatomban úgy alakítottam ki, hogy már a tervezői szerződésbe belefoglaltam a NÜJ számomat. A helyes NÜJ szám megadása azért fontos, mert amikor építész tervezőként belépek az elektronikus építési napló rendszerébe a saját ügyfélkapumon keresztül, be fogom tudni tölteni a terveket.

Legalul a Mentés gombra kattintva generálja a rendszer a rendszerhasználati díj befizetéséhez szükséges díjbekérőt.

A díjat a megrendelőnek be kell fizetnie. A befizetés után a rendszer visszaigazol. Ez után 15 naptári napnak kell eltelnie, mely időtartam alatt az illetékes építésfelügyeleti hatóság ellenőrzi/ellenőrizheti a tervdokumentációt.

A 16. napon kezdhető a kivitelezés.

Amennyiben további kérdései merülnek fel az e-naplóra, vagy a családi ház tervekre vonatkozóan, keressen minket elérhetőségeink bármelyikén!

Segíthetünk Önnek is?

Ajánlatkérés

Youtube csatornánk

Néhány további referenciánk - 3D látványtervek videón.

Youtube csatornánk

Legutóbbi blogcikkeink

építész tervezés

Háztervezés Fehérvár

8000 Székesfehérvár, Ősz u. 2.

0670-3655-038

zsoltepitesz@gmail.com

Hétfő - Péntek: 8:00 - 17:00

Minőség, megbízhatóság

Építészmérnöki tervezés, tervezői művezetés és műszaki ellenőrzés, valamint épületenergetikai szaktanácsadás és energiatanúsítás.

A Háztervezés Fehérvár weboldal cookie-kat (sütik) használ a teljesebb felhasználói élmény és anonim látogatottsági statisztika gyűjtése érdekében.